sâmbătă, 1 februarie 2014

Ouă jumări (scrambled eggs)





Nu ştiu câtă lume cunoaşte această denumire, însă cu toţii am gătit asemantor ouăle. Ideea acestei metode este de a nu le coace excesiv. Dacă respectăm câteva indicaţii diferite rezultatul este de-a dreptul delicios, cremos şi foarte rapid.

Aveţi nevoie de:
3 ouă proaspete (la temperatura camerei)
1 lingură de unt
1 lingură de smântnă grasă 25%
sare                         
piper
1 felie de pâine cu seminţe, prăjită

Metodă de preparare

Într-o crăticioară puneţi ouăle întregi şi untul.



Porniţi focul la nivel mediu şi amestecaţi energic cu o spatulă.
Când amestecul începe să se coaguleze pe margini şi să prindă o uşoară consistenţă, luaţi de pe foc şi continuaţi să amestecaţi, deoarece cădura se păstrează în pereţii vasului.




Revenţi pe foc, amestecând continuu şi imediat va arăta aşa:



 Din acest moment, opriţi focul şi continuaţi să amestecaţi timp de 1 minut. Adăugaţi smântâna, pentru a stopa procesul de gătire, asezonaţi cu sare şi piper, după gust.
Aşezaţi ouăle pe o felie de pâine prăjită şi savuraţi lângă o cană de lapte.


Când e aşa de simplu, de ce să ratăm micul dejun?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu