miercuri, 12 martie 2014

Supă cremă de ciuperci



Aș vrea sa încep cu o întrebare: Cine nu iubește preparatele cremoase? Pastele cu sos cremos, smoothie-uri cremoase, piureul cremos, risotto cremos, supele cremă?! Yummy!
Aceasta supă este atat de fină încât un bol fierbinte însoțit de crutoane îți înseninează orice zi mohorâta, îți alină orice suferință. Cam lăudăroasă descrierea mea, însă aceasta a fost prima supă cremă pe care am încercat-o și i-am rămas fidelă de-a lungul timpului.

Aveți nevoie de :
1kg ciuperci Champinion 
2 cepe galbene
2 cartofi albi
1 morcov
1 păhărel vin alb
Ulei
Sos de usturoi (Reţeta o găsiţi aici)
Sare
Piper


Pentru crutoane
6 felii de pâine
Ulei de masline
Sare
Oregano uscat
Busuioc uscat
1 cățel de usturoi

Metodă de preparare:

Tocați ceapa fideluță, nu foarte fin pentru că oricum tot va deveni o pastă la final.

Într-o cratiță încăpătoare încingeți 3 linguri de ulei și căliți ceapa.
Între timp spălați ciupercile, dacă sunt proaspete nu pierdeți timpul să le curățați de pieliță, trebuie doar să îndepartați urmele de pământ. Apoi taiați-le în 2 sau în 4 dacă sunt mari.


Curățați cartofii și morcovii și tocaţi-i grosier. 
Peste ceapa călită puneți ciupercile și vinul, amestecați și așteptați 1-2 minute să se evapore alcoolul. După care puneti cartofii și morcovii, și apă cât să acopere legumele. După ce ajunge la fierbere, dați focul mai mic puneți capacul și lăsați să fiarba 30 de minute.



Între timp faceți crutoanele, tăiați cubulețe feliile de paine și stropiți-le cu ulei de măsline, sare, oregano și busuioc. Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie în care puneți cățelul de usturoi doar cât să iși lase aroma, îl scoateți după 2 minute și puneți pâinea. 

Rumeniți-le pe toate părțile și când sunt gata scoateți-le pe un șervețel absorbant.

Cand legumele sunt fierte, opriți focul şi pasați cu mixerul vertical, până ce totul devine o cremă. Adăugați 3 linguri de sos de usturoi, sau dacă nu aveți puteți folosi smântână pentru gătit, asezonați cu sare și piper.

Serviți supa într-un bol, stropită cu ulei de măsline, cu codițe de ceapă verde tocate și crutoane!
Poftă bună!!
 
 

Un comentariu: